DUURZAAMHEID

Uniek in de verzekeringsbranche: CO2 compensatie!

 
Bij het uitvoeren van onze werkzaamheden wordt helaas CO2 uitgestoten, bijvoorbeeld bij het opwekken van energie en het versturen van post. Ons doel is om zo min mogelijk CO2 uit te stoten en de CO2 die uitgestoten wordt te compenseren. Wat nog niet eerder getoond is in de financiƫle sector is CO2 compensatie voor uw verzekeringspakket. Hierdoor kunt u bijdragen aan een beter milieu!

Hoe kiest u voor CO2 compensatie?

Kies bij het afsluiten van uw verzekeringspakket eenvoudig voor de optie CO2 compensatie. De compensatie wordt dan automatisch aan het incassobedrag toegevoegd.

Hoe gaan we CO2 uitstoot verminderen en compenseren?

Het volledige bedrag van de compensatie gaat naar Stichting RISK Bosbeheer. Deze stichting investeert in projecten die aantoonbaar van meerwaarde zijn voor natuur en milieu. De meerwaarde kan liggen op het gebied van bescherming en onderhoud van bestaande natuur of de aanleg van nieuwe natuur.

Investeringen worden gedaan in tastbare projecten. Daardoor kunt u binnenkort in een bos lopen wat mede door uw bijdrage kan blijven bestaan of is aangelegd.

Wat doet RISK zelf?

RISK neemt zelf uiteraard ook haar verantwoordelijkheid. Daarom investeren we zelf in duurzaamheid door zo min mogelijk CO2 uit te stoten en hebben ruim 200 zonnepanelen geplaatst. Daarmee maken we duidelijk dat de compensatie geen vrijbrief is om zelf veel CO2 uit te stoten. Ook levert RISK Verzekeringen zelf een bijdrage om in lopende en nieuwe projecten te investeren.