Premiebetaling

Premiebetaling op je schadeverzekering bij RISK Verzekeringen

 

Het kan gebeuren dat je niet genoeg saldo op je rekening hebt staan. Dan lukt het ons niet om je premie te incasseren. Je kunt ook een keer vergeten je premie over te maken. In beide gevallen heb je een betalingsachterstand. Wij sturen je dan een betalingsherinnering.

 

Wat kun je doen bij een betalingsachterstand?

 

Staat uw vraag er niet tussen? Vul dan onderstaand formulier in en stel uw vraag.

 

Geef hier aan wat uw vraag is of wat u wenst te wijzigen. LET OP: We nemen via deze weg geen adres- of IBAN wijziging aan. Deze kunt u doorgeven via risk.nl/verzekering bij de betreffende tegels.
U kunt ons per e-mail of via onze website-formulieren op de hoogte stellen van uw wijzigingsverzoek van uw verzekering. Denkt u hierbij aan het doorgeven van een nieuwe auto, verhuizing, verhoging van verzekerde bedragen en dergelijke. Het feit dat u uw wijzigingsverzoek heeft verstuurd, houdt niet in dat uw verzekering hier al dekking voor biedt. Het doorgeven van uw wijzigingsverzoek moet altijd eerst geaccepteerd en verwerkt worden door een medewerker van RISK. De wijziging is pas akkoord (en dus verzekerd) als u van een medewerker van RISK een schriftelijke bevestiging hebt ontvangen. Kan uw wijziging niet wachten, belt u dan met uw assurantieadviseur.