wat is een groene kaart en waar heb ik deze voor nodig

Wat is een groene kaart en waar heb ik hem voor nodig?

Wat is een groene kaart en waar heb ik hem voor nodig?

Wanneer je een autoverzekering afsluit, ontvang je een groene kaart. Maar wat is een groene kaart precies? Een groene kaart is het verzekeringsbewijs van een auto. Omdat de verzekering altijd aan het kenteken is gekoppeld is het handig om de kaart in de auto bij je te hebben. Zo kan ook door anderen die de auto gebruiken aangetoond worden dat het voertuig verzekerd is. Op de groene kaart staan de volgende gegevens vermeld:

  • Het kenteken van de auto.
  • De periode dat de auto verzekerd is.
  • In welke landen de verzekering geldig is.
  • Het verzekeringsnummer (kan gevraagd worden op het schadeformulier).

Let goed op als je naar het buitenland gaat! In sommige landen is het wel verplicht om de groene kaart bij je te hebben. Dit staat vermeld op je groene kaart. Zorg er dus voor dat je in het buitenland altijd een groene kaart bij je hebt. Je verzekering heeft meestal een looptijd van één jaar. Bij verlenging of verandering ontvang je een nieuwe groene kaart. Meestal krijg je deze digitaal. De groene kaart is 13 maanden geldig.

Als je naar het buitenland op vakantie gaat met een caravan/aanhanger dan is het soms verplicht om een aparte groene kaart voor je caravan/aanhanger te hebben. Vraag bij je autoverzekeraar een groene kaart aan voor je caravan/aanhanger als je naar het buitenland gaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.