Vakantiehuis verzekeren

Vakantiehuis aangeschaft? Verzeker deze goed

Vakantiehuis aangeschaft? Verzeker deze goed

Voor de meeste provincies is deze week de Krokusvakantie begonnen. En wat een geluk: op veel plekken in Nederland bereikt het kwik de 17 graden! Een ontzettend groot verschil met vorige week. Door het Coronavirus zijn eigen vakantiehuisjes razend populair. Niet naar het buitenland? Dan is een accommodatie in eigen land een fijn alternatief.

Investeren in vastgoed

Doordat er in de afgelopen maanden door de maatregelen minder geld is uitgegeven, is het totale spaarbedrag in Nederland ongekend hoog. Particulieren zoeken naar manieren om dit spaargeld goed te besteden. Er wordt veel geld besteed aan verbouwingen in huis en in de tuin. Wellicht heb jij spaargeld geïnvesteerd in de aanschaf van een vakantiehuis. De aanschaf van een vakantiehuis kan een manier zijn om extra vermogen op te bouwen. Los van de fiscale voordelen ben je verzekerd van een fijne plek om te ontspannen.

Vergeet je vakantiehuis niet te verzekeren!

Wanneer je een vakantiehuis hebt, is het belangrijk om deze te verzekeren. Dit kun je doen met een recreatiewoningverzekering. Dit is een opstalverzekering voor je vakantiehuis. Je kunt geen normale opstalverzekering afsluiten, omdat je vakantiehuis niet permanent mag worden bewoond, wat voor de meeste opstalverzekeringen een vereiste is. Met een recreatiewoningverzekering ben je verzekerd tegen blikseminslag, inbraak, brand en lekkage. Daarnaast kun je ook een inboedelverzekering afsluiten voor je vakantiehuis. Hiermee verzeker je alle spullen in je vakantiehuis.

Vakantiehuis verhuren

Verhuur jij je vakantiehuis? Dan is het belangrijk om dit aan te geven als je een recreatiewoningverzekering wilt afsluiten. Je dient aan te geven hoeveel dagen per jaar je jouw vakantiehuis verhuurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.