risk friss computable awards

RISK en FRISS in top 10 Computable Awards 2020 met Digitale Innovatie

RISK en FRISS in top 10 Computable Awards 2020 met Digitale Innovatie

RISK biedt een state-of-the-art platform binnen de verzekeringssector. Het door RISK ontwikkelde Insurance-as-a-Service platform biedt de mogelijkheid om verzekeringen te berekenen, vergelijken en af te sluiten. Dit gaat volgens het straight-through-processing principe: het proces is volledig geautomatiseerd. Doordat dit een cloud-based platform is, kan zowel de online als de offline wereld hiermee bediend worden. Doordat het platform draait op een API kan er op verschillende momenten een uitstap worden gemaakt naar verschillende externe partijen. Denk hierbij aan externe partijen die documentcreatie, claims handling en facturatie (iDeal) uitvoeren. De fraudedetectie van FRISS is een belangrijk onderdeel binnen het proces.


Het project Insurance-as-a-Service van RISK en FRISS is samen met 10 andere partijen uit 75 inzendingen genomineerd en staat daarmee de top 10 van de Computable Awards 2020 voor de categorie Digitale Innovatie.


Het platform wordt op verschillende manieren gedistribueerd, waaronder apps, websites, chatbots, financieel adviseurs, proposities en API-partners. RISK streeft naar een eenduidige voor het aanvragen en beoordelen van verzekeringen. Gelijktijdig moet er rekening worden gehouden met drie onderdelen: verschillende producten, verschillende productcategorieën en verschillende distributiekanalen. De inhoud moet hetzelfde zijn, waar de vorm anders zal zijn. De juiste risico-inschatting van de klant is binnen dit proces van groot belang, door zowel de verzekeringsadviseur die de klant “zichtbaar” voor zich heeft als de chatbot die in contact is met een “onzichtbare” klant. De risico-inschatting moet op verschillende onderdelen eenduidig en juist zijn. Er moet hier rekening mee gehouden worden tijdens de onboarding van de klant.


FRISS biedt de mogelijkheid om de juiste risico-inschatting van de klant uit te voeren. FRISS heeft een hybride model ontwikkeld, dat Artificial Intelligence combineert met kennisregels en veelheid aan interne en externe bronnen bevat. Het model geeft veel flexibiliteit om bronnen aan of uit te zetten waar dat nodig is. De value cycle-analyse, die door FRISS kosteloos wordt uitgevoerd voor RISK, verbetert op den duur het platform. De plug-and-play instelling van FRISS sluit naadloos aan bij het principe van RISK. Doordat RISK gebruik maakt van een API-laag binnen het platform is dit ook eenvoudig te realiseren. RISK en FRISS streven naar een “gezondere” verzekeringsbranche door deze samenwerking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.