mobile only platform verzekeringen swift online

RISK en Com Tec Co starten het eerste ‘mobile only’ platform voor verzekeringen: Swift.Online.

RISK en Com Tec Co starten het eerste ‘mobile only’ platform voor verzekeringen: Swift.Online.

“Millennials willen het al een tijdje maar het kan nog steeds niet” aldus Harm Vollmuller, oprichter en mede eigenaar van Insurtech serviceprovider RISK Verzekeringen. Daarmee refereert hij aan de wens van millennials om eenvoudig en onafhankelijk alle verzekeringen te beheren vanaf je smartphone.

Joint Venture

Inmiddels is de handtekening gezet onder de overeenkomst die Insurtech bedrijven RISK en Com Tec Co (CTCO) verbindt in hun missie om consumenten precies dát te bieden: een app waarin je al je polissen bewaart en eenvoudig en onafhankelijk verzekeringen vergelijkt, afsluit en beheert.

Volledig mobiel

Vanuit de visie dat verzekeren onnodig ingewikkeld is, biedt Swift.Online consumenten een volledig mobiele ervaring. Gebruikers kunnen in de ‘wallet’ van de Swift.Online app hun huidige verzekeringspolissen opslaan. Ook is het mogelijk om in de app verzekeringen te vergelijken en af te sluiten. Gebruikers worden daarbij geassisteerd door virtuele assistent ‘Julia’. De Swift.Online app is reeds te downloaden in de app stores en is beschikbaar voor zowel iOS als Android telefoons.

Bankrekening koppelen

Vollmuller: “Gebruikers zijn nu al heel blij met de app maar zelf zien we dit pas als het begin. We experimenteren onder andere met het koppelen van de bankrekening zodat we de huidige verzekeringskosten voor gebruikers eenvoudig in kaart kunnen brengen. Uiteraard bepaalt de gebruiker zelf welke data hij deelt.”

Buitenland

De ambitie van de joint venture partners reikt verder dan Nederland. Zo wordt een lancering in België en Duitsland overwogen. “Vanwege de goede infrastructuur en de de snelle adoptie van nieuwe technologie hebben we voor Nederland gekozen om Swift.Online te lanceren” zeggen Todor Mirovski en Joris Evendik van Swift.Online.

Team

Het internationale Swift.Online team bestaat uit meer dan 25 Insurtech specialisten. De dagelijkse leiding in Nederland is in handen van voormalig Overstappen.nl CEO Joris Evendik en voormalig bankier Todor Mirovski. De development wordt verzorgd door Com Tec Co en de productdata en de backoffice door RISK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.