RISK biedt kwaliteit en preventie door partnership SmartPhort

RISK biedt kwaliteit en preventie door partnership SmartPhort

RISK heeft een inmiddels mooie samenwerking opgebouwd met SmartPhort. Er is al veel apparatuur door SmartPhort hersteld en de diensten zijn zelfs uitgebreid. Hiermee bieden wij bij schade aan elektronica meer snelheid en kwaliteit, terwijl wij meer controle op juistheid van claims hebben en onze schadelast daalt.

Waarom laat RISK elektronica door SmartPhort herstellen?


Met een koppeling in ons digitale schadebehandelingsproces kunnen wij eenvoudig SmartPhort inschakelen en ontvangen zij meteen de juiste (polis)informatie. Elektronica wordt steeds ingewikkelder om te herstellen, hierdoor worden er vaak toestellen total loss verklaard. Door de uitgebreide technische mogelijkheden kan SmartPhort in veel gevallen het herstel wél uitvoeren, zelfs met behoud van de fabrieksgarantie. Dit is positief voor de kwaliteit van het herstel en de hoogte van de schadelast. SmartPhort kan voor alle elektronica herstel uitvoeren. Denk naast smartphones en tablets bijvoorbeeld aan laptops, televisietoestellen, camera’s, smartwatches en geluidsinstallaties.

Hoe lang duurt herstel door SmartPhort?


Ieder apparaat wordt door SmartPhort onderzocht en gerapporteerd. De afschrijving in verband met de leeftijd van het oude toestel wordt in de vaststelling van de schade direct opgenomen. Is een toestel economisch afgeschreven en is het herstel duurder dan de waarde van het toestel, dan kan de verzekerde kiezen voor herstel met een eigen bijdrage of voor slechts het vaststellen van het schadebedrag. Is een toestel nog niet afgeschreven, dan wordt direct herstel uitgevoerd. In 2020 is een toestel gemiddeld 1,1 dag bij SmartPhort, voordat het toestel weer wordt teruggestuurd naar de eigenaar.

Wat als het toestel niet kan worden hersteld?


Als een toestel niet hersteld kan worden biedt SmartPhort onze verzekerden een zogenaamde ‘swap-procedure’ aan. De verzekerde kan dan kiezen voor hetzelfde toestel of tegen bijbetaling een duurder toestel kopen. Door de officiële partnerships van SmartPhort zijn de prijzen van nieuwe toestellen lager dan de marktwaarde.

Ik ben aangesloten bij RISK en mijn klant heeft schade, wat nu?


Via Polisportaal kunt u een schade aanleggen voor uw klant. Daarin beschrijft u de schade en voegt u de aankoopnota van het beschadigde toestel toe. Na ontvangst van de melding schakelen wij SmartPhort in. De verzekerde ontvangt daarvan een bevestiging en kan zelf direct online een afspraak inplannen. Het beschadigde toestel wordt thuis opgehaald en kan ook weer thuis worden afgeleverd, zonder meerprijs.
risk samenwerking smartphort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.