Overlijdensrisicoverzekering: waarom het handig is om deze af te sluiten

Overlijdensrisicoverzekering: waarom het handig is om deze af te sluiten

Overlijdensrisicoverzekering: waarom het handig is om deze af te sluiten

Uit een onderzoek van Munt Hypotheken is gebleken dat de interesse in een overlijdensrisicoverzekering door de Corona pandemie is vergroot. Toch blijkt ook dat ruim een kwart van de Nederlandse stellen geen overlijdensrisicoverzekering heeft afgesloten. Wat is een overlijdensrisicoverzekering nou precies en waarom is het handig om deze af te sluiten? Je leest het in deze blog.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit aan je nabestaande wanneer jij of je partner komt te overlijden. Hierdoor hebben nabestaanden ondanks het wegvallen van een inkomen meer financiële zekerheid. Na het wegvallen van een geliefde zit uiteraard niemand te wachten op financiële zorgen.

Vaak wordt een overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan een hypotheek. Het verzekerde bedrag wordt hierbij gebruikt om de hypotheek af te lossen, zodat nabestaande hier niet meer naar hoeven om te kijken. Is in de tussentijd de openstaande lening lager dan het verzekerd bedrag? Dan zal het overschot aan de nabestaanden worden uitgekeerd.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Naast het afsluiten van een hypotheek zijn er nog meer redenen om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld wanneer één van de partners werkzaam is. Wanneer de partner, die de hoofdverdiener is, komt te overlijden, kunnen nabestaanden in financiële problemen komen. Dit kan leiden tot het punt waar de nabestaande zelf het huis niet meer kan betalen en het huis dus moet verkopen. Een overlijdensrisicoverzekering kan hier een oplossing voor zijn, omdat met dit bedrag de vaste lasten kunnen worden betaald.

Ook kun je als ondernemer een overlijdensrisicoverzekering afsluiten wanneer je een bedrijf opricht met een compagnon. Wanneer een compagnon komt te overlijden, kunnen de aandelen bij het bedrijf worden gehouden door middel van de uitkering van een overlijdensrisicoverzekering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.