dekking autoverzekering aanhanger of caravan

Is mijn aanhanger of caravan gedekt met mijn autoverzekering?

Is mijn aanhanger of caravan gedekt met mijn autoverzekering?

Een aanhanger of caravan die aan je auto is gekoppeld valt altijd onder de WA dekking van je auto. Dit betekent dat de schade die je met het gesleepte voorwerp veroorzaakt altijd vergoed wordt door de verzekeraar van het trekkende voertuig. Weegt de aanhanger of caravan meer dan 750 kilo (inclusief laadvermogen)? Dan moet deze worden voorzien van een eigen kenteken, maar valt deze nog steeds onder de WA-verzekering van je auto. Zorg wel dat je een aparte groene kaart hebt voor je caravan/aanhanger.

Schade

Wil je dat de schade die je zelf aan je eigen aanhanger of caravan veroorzaakt verzekerd is? Dan kun je een aparte aanhangwagen of caravan verzekering afsluiten. Neem contact op met jouw adviseur voor een passend advies!

Schade bij loskoppeling

Verplaats je je caravan als deze losgekoppeld is (bijvoorbeeld met de hand op de camping) en veroorzaak je schade? De schade die de caravan/aanhanger dan veroorzaakt is dan niet gedekt onder de WA-verzekering van je auto. Deze schade is te verhalen op een Aansprakelijkheidsverzekering Particulier als je die hebt afgesloten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.