autoschade verhalen zonder all risk dekking

Iemand heeft mijn auto beschadigd, maar ik weet niet wie. Kan ik dit verhalen zonder all risk dekking?

Iemand heeft mijn auto beschadigd, maar ik weet niet wie. Kan ik dit verhalen zonder all risk dekking?

Je hebt schade, maar weet niet wie dit heeft veroorzaakt. In dat geval kun je niemand aansprakelijk stellen en is het niet mogelijk de schade te claimen. Er is echter nog een kleine kans dat je toch iets kunt claimen, ook zonder all risk dekking. Hiervoor moet je aan de volgende punten voldoen:
  • De schade moet veroorzaakt zijn door een onbekend motorvoertuig.
  • Je moet twee getuigen hebben die de schade aan de auto hebben zien gebeuren. OF
  • Je hebt twee getuigen die kunnen bevestigen dat je de auto zonder schade hebt geparkeerd en met schade hebt teruggevonden.
  • Je hebt direct aangifte bij de politie gedaan.
In dat geval kun je via het waarborgfonds een claim indienen. Zij beoordelen de claim en als je aan de eisen voldoet kunnen zij je een schadevergoeding toekennen. Er geldt in dat geval wel een eigen risico van €250,-.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.