Directe schadeafhandeling bij RISK Verzekeringen

Directe Schadeafhandeling Risk

Sinds 1 juli 2021 start het Verbond van Verzekeraars met de pilot van Directe Schadeafhandeling. Verzekeraars hebben hard gewerkt om voor deze datum alles gereed te hebben. De eerste verzekeraars zijn inmiddels gestart en ook verzekerden van RISK Verzekeringen kunnen bij schade gebruik maken van de Directe Schadeafhandeling. Hieronder leggen we in het kort uit wat de pilot precies inhoudt.

Inhoud pilot

Alle verzekeraars die aangesloten zijn bij het Verbond en tijdig alle voorbereidingen afgerond hebben, zijn op 1 juli 2021 gestart met de Directe Schadeafhandeling. Hiermee wordt de materiële schade aan particuliere personenauto’s van hun eigen WA-verzekerde verzekerden afgewikkeld wanneer deze door een ander motorvoertuig is veroorzaakt. Voor gevolmachtigden zoals RISK geldt dat er later gestart mag worden, maar RISK biedt de dienstverlening inmiddels al aan bij verzekerden zonder een allrisk-dekking.

De regeling is gericht op personen met een schade die is veroorzaakt tijdens een aanrijding met een ander motorvoertuig en waarbij de tegenpartij aansprakelijk is. Het doel van de pilot is om de schade sneller en eenvoudiger voor de verzekerden af te handelen.

Schadeafhandeling door de eigen verzekeraar

Het was gebruikelijk dat wanneer een tegenpartij een aanrijdingsschade veroorzaakt, de schade van de verzekerde niet in behandeling wordt genomen door de eigen verzekeraar als een allrisk- of rechtsbijstandsdekking ontbreekt. Door de pilot van het Verbond van Verzekeraars komt hier verandering in. Bij een schade die door een tegenpartij is veroorzaakt, kan de verzekerde, ook met enkel WA dekking deze melden. De gemelde schade wordt na onze beoordeling geregeld met de verzekerde. Tijdens de behandeling kan de verzekerde van dezelfde voordelen gebruik maken als verzekerden met een allrisk dekking. Na het behandelen van de schade wordt deze verhaald op de tegenpartij.

Wat te doen bij schade?

Onze afdeling Claims zal beoordelen of de schade inderdaad verhaalbaar is op een tegenpartij en of de schade voldoet aan de voorwaarden van de Directe Schadeafhandeling. De pilot geldt onder andere alleen voor aanrijdingen tussen twee voertuigen, zonder letselschade en als beide verzekeraars aangesloten zijn bij het Verbond van Verzekeraars.

Als we inschatten dat de schade volledig verhaald kan worden, zullen we de verzekerde een bevestiging sturen. Ook leggen we zoals gebruikelijk uit hoe verzekerde de juiste hersteller kan vinden. Verzekerden kunnen van dezelfde voordelen genieten als bij een schadebehandeling van een verzekerde met allrisk dekking. Voor meer informatie wordt verwezen naar www.risk.nl/dsa waarop een korte toelichting gegeven wordt, een checklist te vinden is en waar we een lijst met veelgestelde vragen beantwoorden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.