Verzekeringsproducten in 2021: de ontwikkelingen

Blijft de onafhankelijke financieel adviseur bestaan?

Blijft de onafhankelijke financieel adviseur bestaan?

De vraag die al jaren wordt gesteld: Blijft de onafhankelijke financieel adviseur bestaan?

Verzekeraars die online gaan, een stortvloed van overnames in de assurantiebranche en allerlei vormen van digitalisering domineren het assurantie-nieuws. Wat is de rol van de onafhankelijke adviseur en blijft deze rol bestaan?

Harmen Vollmuller, Manager sales & business development bij RISK: “Veel adviseurs hanteren een lokale of regionale aanpak. In veel gevallen kan de klant nog gewoon langskomen of wordt de klant thuis bezocht. Persoonlijk contact is iets dat nog steeds door de meerderheid van de klanten als zeer belangrijk wordt ervaren. Deze behoefte zal altijd blijven bestaan”.

Onafhankelijkheid & online aanbieders

RISK gelooft 100% in de meerwaarde van de financieel adviseur, zeker als er sprake is van onafhankelijkheid, lokale aanwezigheid en het omarmen van digitalisering. Zie direct writers niet als een bedreiging, maar neem ze mee in het onafhankelijk advies. Leg uit wat de voordelen zijn, maar maak de nadelen ook heel duidelijk voor je klant!

RISK kiest er dan ook voor om als serviceprovider alle producten aan te bieden in de vergelijkers voor financieel adviseurs, dus ook de producten van direct writers. 

Om adviseurs te ondersteunen, biedt RISK een breed productaanbod in particuliere en zakelijke schadeverzekeringen, consumptief krediet, hypotheken en energiecontracten. RISK positioneert zich daarmee als onafhankelijke financiële supermarkt met producten voor alle vaste lasten van klanten. 

Software & innovaties

Investeren in de juiste tools en systemen is een van de belangrijkste pijlers om blijvend succesvol te zijn. RISK investeert en innoveert daarom voortdurend, zodat adviseurs digitaal sneller kunnen schakelen. Van vergelijkers voor nagenoeg alle producten tot eigen CRM-systemen. Van integraties met o.a. Faster Forward, Assu en Nationale Hypotheekbond tot het aanbieden van direct writers. Van rijgedrag-verzekeringen tot apps. En vrijwel alles wordt gebouwd door het eigen IT-bedrijf RISK IT Services BV.

Adviseur aan het woord

Karaulu – Hypotix: “RISK is een vriendelijke, dynamische en leuke serviceprovider. RISK is niet te groot en in mijn beleving goed bereikbaar door korte lijnen in de organisatie. RISK heeft voor mij als lokale tussenpersoon een toegevoegde waarde, waardoor ik mij optimaal kan richten op mijn cliënten.”

Ondanks dat veel verzekeraars en concurrenten al jaren roepen dat de financieel adviseur geen toekomst meer heeft, ziet RISK dat anders. Bedien je lokale markt, zorg voor het breedste onafhankelijke productaanbod en maak gebruik van de modernste tooling. En zorg dat je bedieningsconcept aansluit op de wensen van je lokale klant. Succes verzekerd voor nu en voor de toekomst!

Op de hoogte blijven van andere nieuwe ontwikkelingen binnen de verzekeringsbranche? Volg dan RISK via LinkedIn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.