Ben ik verzekerd als ik mijn auto op iemand anders naam verzeker?

Ben ik verzekerd als ik mijn auto op iemand anders naam verzeker?

Ben ik verzekerd als ik mijn auto op iemand anders naam verzeker?

De kentekenhouder is in principe de enige persoon die een autoverzekering kan afsluiten voor de auto. Er is echter één uitzondering, namelijk de partner. Wel stelt een verzekeringsmaatschappij als voorwaarde dat de partner op hetzelfde adres woont als de kentekenhouder. Behalve partners mag dus niemand anders een autoverzekering op een andere naam afsluiten. Doe dit ook niet stiekem. Bij een ernstig ongeluk ontstaan anders grote problemen. Je verzekeringsmaatschappij keert dan bijvoorbeeld geen schade uit. Bij (zwaar) lichamelijk letsel kost je dit al snel tienduizenden euro’s. Ook kom je op de zwarte lijst te staan. Dit maakt het afsluiten van nieuwe autoverzekeringen in de toekomst erg lastig. Je wordt dan namelijk gezien als verzekeringsfraudeur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.